• en_US
 • NSDF: funding the future by investing in shipping debt

  Het Nesec Shipping Debt Fund (NSDF) bestaat uit €250 mln. aan hypothecair gedekte scheepsleningen. Door gebruik te maken van data-analyse en daarop gebaseerde selectiecriteria ontstaat een gediversifieerde portefeuille. Deze portefeuille benadering en een pari passu garantie van de Nederlandse Staat (goedgekeurd door de EU) geeft een reductie van het verliesrisico tegen een aantrekkelijk rendement.

  Het fonds koppelt de kredietbehoefte van reders aan de investeringsbehoefte van institutionele beleggers. Een direct debt fonds van hypothecair gedekte scheepvaartleningen. Een constructie die investeerders toegang geeft tot een gekarteerd risico en passend rendement.

  Een interessante beleggingsmogelijkheid

  NSDF voorziet voor rederijen in een behoefte; er is sprake van afnemende kredietcapaciteit voor de lange financiering van kapitaalgoederen. Voor een (institutionele) investeerder betekent dit een beleggingsmogelijkheid in langlopende, hypothecair gedekte scheepvaartleningen.

  Voor institutionele investeerders

  NSDF bezit een rating van Creditreform. Het fonds wordt grotendeels gegarandeerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Onderdeel van de soliditeit van uw beleging. NSDF is vooral interessant voor institutionele investeerders, variërend van pensioenfondsen en verzekeraars tot assetmanagers in breedste zin die beleggen in fixed income producten. NSDF is het eerste kredietfonds van Nesec. We streven ernaar om opvolgende debt fondsen te ontwikkelen gericht op maritieme en offshore activa en (renewable) energie.

  View all newsitems